Kent Lundholm

Kent Lundholm, född 1958 i Bäckmyran, tre mil öst om Lycksele.

Är utbildad journalist och har bland annat jobbat som kulturredaktör på Folkbladet i Umeå. Jag jobbade en tid som landshövding Georg Anderssons pressekreterare och har varit pressinformatör vid en rad myndigheter. Numera verkar jag som författare och föreläsare och är sedan 1985 bosatt i Umeå.

Jag har skrivit fyra romaner som utspelar sig någonstans i trakterna av Bäckmyran utanför Lycksele, men eftersom byn var för liten slog jag ihop den med de omkringliggande byarna Maltträsk, Arvsele och Arvträsk och döpte trakten till Baklandet. I dessa trakter har jag sedan skrivit om en rad människoöden; många av dem mötte jag redan som barn.

Som skribent i härlitt kommer jag främst beskriva de författarskap som finns i och kring Lycksele.

Foto: Mattias Hjalmarsson